Ahol a kicsik nagyokat alkotnak
Napirend

Napirendünk pontosan visszatérő és rugalmasan választható elemekből áll. Óvodánk 7:30 órától 17:30 óráig fogadja a gyerekeket.

Reggel, a nyitás után folyamatosan érkeznek és reggeliznek a gyerekek. Azt szeretjük, ha jól kialusszák magukat. Egész délelőtt játszhatnak, amit a tízórai (friss gyümölcs) elfogyasztása szakít meg. (Mese, játékos testmozgás, közös énekes körjáték, mozgásos szabályjáték, szabad beszélgetés vagy aznap reggel elkezdett játék tovább gombolyítása - két nyelven folyik). Levegőzni 11 órától megyünk 12 óráig.

12 órakor együtt ebédelünk, az asztalnál halkan beszélgetünk. Nyugodtan eszünk-iszunk, nem sietünk. Fogmosás és vetkőzés után, behúzott függönyökkel, a jól kiszellőztetett szobában kezdődik a mese. Minden nap! Ha a gyermek nem igényli az alvást a másik szobában játszhat!

Az ébredés folyamatos, így az uzsonnát is folyamatosan fogyasztják. Folytatódik a JÁTÉK.

 

NAPIREND 

7.30 - 9.00 A délelőttös óvónő fogadja a szüleikkel érkező gyerekeket. Biztosítja, figyelemmel kíséri és segíti a nyugodt, alkotó játék kibontakoztatását.
8.00 - 9.15 A folyamatos játékidő alatt a gyerekek az igényeiknek megfelelő időben előkészülnek az étkezéshez, majd reggeliznek.
9.00 - 10.30 Kiscsoportos foglalkozások kezdeményezése a folyamatos játékidő alatt.
10.30 - 11.00 Készülődés a levegőzéshez. (Játékok elrakása, készülődés, öltözködés).
11.00 - 12.00 Játék a szabadban.
12.00 - 13.00 Öltözködés, tisztálkodás, ebéd. Készülődés a pihenéshez. (Kéz- és fogmosás, pizsama átvétele).
13.00 - 15.00 Pihenés
15.00 - 15.30 Folyamatos ébredés, tisztálkodás. Folyamatos uzsonna.
15.30 - 17.30 Játék. (Jó idő esetén a játszótéren). Külön foglalkozások a gyerekeknek.

 

A legélénkebb időszaka délelőtt 9 és 11 óra között zajlik. Ekkor történnek a kezdeményezések, ami azt jelenti, hogy nem kötelező minden gyereknek egyszerre bekapcsolódnia az adott kezdeményezésbe, hiszen többször foglalkozunk ugyanazzal a témával. Viszont lehetőséget kell találni arra, hogy előbb-utóbb minden gyerek megtanulhassa a dalokat, verseket. Délután nem bombázzuk új ötletekkel, hagyjuk nyugodtan játszani, akkor kapcsolódunk be, ha a gyerek kívánja.